Introtekst
Februari2025
ZoMaDiWoDoVrZa
1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Titel
Welkom op de website bijbelsdagboek.nl. Elke dag geeft een bijbelgedeelte met een bijbehorende overdenking weer. De bijbeltekst bovenaan geeft een korte samenvatting van het gelezene.

5 februari
„Mijn geloften zal ik U betalen, waartoe mijn lippen zich ontsloten, en die mijn mond sprak, toen ik benauwd was.” Psalm 66:13b,14
Lezen: Deuteronomium 12:8-12 (Ga naar dit bijbelgedeelte)
Wanneer wij door het geloof in de Here Jezus Christus het Koninkrijk van God binnengaan, komen we onder heel andere wetten te staan dan die van deze wereld.
Heel duidelijk gold en geldt dat ook voor Israël. Mozes zegt: „Gij zult geenszins doen wat wij hier thans doen: ieder geheel naar eigen goeddunken” (:8).
Zodra wij de grenzen van Gods Koninkrijk overgetrokken zijn door de wedergeboorte, komen wij onder de wetten van Zijn Rijk te staan.
Ieder die naar eigen goeddunken wil blijven handelen, spreekt misschien wel over het Koninkrijk Gods, maar is de grens nog niet overgetrokken. Omdat we meer ijdele praters over en geen daders van het Woord zijn geworden, merken velen van ons zo weinig van de veilige geborgenheid in God en hebben velen de indruk dat de satan machtiger is dan God. Waarom durft iedere jongen aan het meisje van zijn liefde eeuwige trouw te beloven en waarom beloven we een baas om alles te doen wat hij ons opdraagt, maar weigeren we te doen wat God zegt en durven wij Hem geen enkele belofte te doen? De liefde tot God geeft ons het vertrouwen dat wij onze beloften waar kunnen maken! Dan doen wij Hem geweldige beloften omdat wij weten, dat Hij Zelf alles door ons heen waar zal maken. Dan geloven we dat Hij ons houdt aan alles wat wij, onder welke omstandigheden ook, Hem beloofd hebben. Hij neemt daarbij geen afwachtende houding aan. Neen, juist dan blijkt Hij een liefhebbende Vader te zijn die zorgt, dat wij niet teleurgesteld raken in het vervullen van onze beloften. Hij staat ons daarin zorgzaam terzijde, zolang wij onszelf er maar serieus in nemen!

Reageren Printen Mail-a-friend

Meldt u hier aan om het dagboek per e-mail te ontvangen.


Vindt u deze site waardevol? Een donatie wordt zeer gewaardeerd!

Nieuwsgierig naar onze (stilte)retraites? Bekijk de website of schrijf u in voor de nieuwsbrief.

 
Feestdagen 2024-2025
09/05Hemelvaartsdag
19/05Pinksterzondag
20/05Pinkstermaandag
25/12Eerste Kerstdag
26/12Tweede Kerstdag
13/04Palmzondag